Dagene på F16

Rehabilitering

I vårt rehabiliteringsarbeid er vi fokusert på motivasjon, holdningsarbeid, trening av sosiale ferdigheter, samt nettverksbygging.   

Vi tenker ettervern i fra dag en, dvs at vi jobber målrettet sammen med deg i å ta tak i ting som vil gjøre din rusfrie hverdag lettere etter institusjonsopphold. Dette kan være hjelp med relasjoner, gjeld, bolig ol

Du får jevnlige samtaler med familieterapeut, og du vil også få tilbud om ukentlige samtaler med klinisk sosionom som er tilknyttet F16.

Vi er også behjelplige med å søke hjelp i spesialisthelsetjenesten, enten gjennom psykiatrisk poliklinikk eller ruspoliklinikken. 

 

 

 

 
På F16 er vi opptatt av å skape en hjemslig atmosfære, der du vil oppleve å bli møtt med respekt og likeverd.

Ukeprogram

Allmannamøte: På allmannamøtet går vi igjennom uken som har gått og hvordan hver enkelt har det. På disse møtene oppfordres beboerne til å ta opp både positive og negative ting. Det planlegges aktiviteter og alle har anledning til å komme med forslag og ønsker. På disse møtene fordeles også arbeidsoppgaver.

Beboermøter: beboerne kommer sammen uten personale for å dele ønsker og tanker med hverandre, både når det gjelder egen situasjon og forholdene på huset.

 ”Tro og tvil”: Dette er en obligatorisk samling hvor temaet er menneskers åndelige behov. Samlingene er lagt opp slik at beboerne kan snakke åpent om sine tanker omkring tro, tvil, stille spørsmål og dele opplevelser. 

Samtalegruppe: Beboerne får et tema som vi samtaler rundt. Temaene setter fokus på å ta ansvar for eget liv.

Handletur: Vi har fast handletur hver fredag.  Dette er turer der vi også legger vekt på det sosiale og benytter anledningen til kafe`besøk og rusler rundt i sentrum bare for å kikke.

 

Vi har daglige andakter. Disse er frivillige, og blir holdt av personalet.

 

 

I tillegg har vi en rekke planlagte og spontane turer og aktiviteter som for eksempel:

Rafting, bowling, fjellturer, curling, skiturer, båt og bilturer, campingtur, grilling og bading på Listastrendene mm.

 

Arbeidsverksted: Tirsdager og onsdager er faste dager i arbeidsverkstedet, der vi lager hagemøbler og annet. Vi har også en vedproduksjon, og vi påtar oss ulike småoppdrag på forespørsel. Det er også mulighet for å bruke arbeidsdagene inne på huset.

Nyeste kommentarer

09.03 | 15:31


Hei.

Vi tar imot LAR pasienter som ønsker nedtrapping. Du må gjerne ringe på mob.nr. 48148489
Mvh.
Britt M. Drønen

...
07.03 | 12:41

Tar dere imot LAR pasienter som ønsker nedtrapping?

...
03.09 | 14:23

hei lure litt på om dere tar i mot LAR Pasienter ??

...
18.08 | 15:34

jeg har stor glede for alt for f16,tusen takk

...